Ruitersport Vereniging Rosmalen

Ruitersport Vereniging Rosmalen

Ruitersport Vereniging Rosmalen

Ruitersport Vereniging Rosmalen

Eigen tekst
sept 20 2015

Disciplinereglement dressuur

In dit artikel vind je het reglement voor de discipline dressuur. Het disciplinereglement moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het algemeen wedstrijdreglement. Als het disciplinereglement afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het disciplinereglement voor. Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan. 

Para-dressuur
In bijlage 1 van het Algemeen Wedstrijdreglement staat informatie over het rijden van para-wedstrijden. De KNHS erkent voor wat betreft de sporttechnische bepalingen de FEI Para Equestrian-reglementen voor het gebruik tijdens KNHS-rubrieken Aangepast Sporten. 

 

REGLEMENTSWIJZIGINGEN PER 1 APRIL 2015

  • Promotie pony’s cat. A en B gelijk
    In het kader van de vereenvoudiging van de regels is besloten dat de mogelijkheden voor promotie voor zowel pony’s cat. A als cat. B gelijk getrokken worden. Zij mogen promoveren t/m de klasse M2. 
  • Baan verkennen
    Een andere vereenvoudiging is dat bij het verkennen van de rijbaan, direct voorafgaand aan de proef, het vanaf 1 april voor alle klassen is toegestaan de ring te betreden. In het wedstrijdreglement dressuur wordt ook opgenomen dat het voor iedere wedstrijdorganisatie is toegestaan om ruiters hun paarden te laten wennen aan de wedstrijdring voorafgaand aan of in de pauze van een rubriek. Als de wedstrijdorganisatie dit aanbiedt aan de deelnemers dan zullen zij dit op de startlijst of op het vraagprogramma moeten vermelden.
  • Kür voor viertallen
    Ter verduidelijking is in het reglement opgenomen dat de Kür op muziek voor viertallen.

In onze downloads rubriekt 'Bijlage wedstrijdreglement' vind je de inschalingstabellen, toegestane bitten, toegestane hoofdstellen, toegestane sporren én de algemene principes van de dressuur.

Juni 2023
Z M D W D V Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Ruitersport Vereniging Rosmalen

rvrosm

Wie is Online

We hebben 220 gasten en geen leden online